🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

1 november 2023

Themabijeenkomst 18- / 18+ / Wat verandert er allemaal als je kind met een beperking 18 jaar wordt?

Op dinsdagavond 14 november organiseert MEE Plus, regio Brabant noord, een bijenkomst rondom alle veranderingen bij het bereiken van de 18-jarige leeftijd.

Dus ben je ouder(s)/verzorger(s) van een jongere met een beperking die binnenkort 18 jaar wordt en wil je je daar alvast op tijd op voorbereiden meld je dan aan!

Vol is vol, aanmelden kan t/m 10nov.

 

Inhoud

Er verandert veel als je 18 jaar wordt. Je bent dan voor de wet volwassen. Dit betekent dat je zelf een aantal dingen mag of moet regelen.

Het gaat daarbij bijvoorbeeld om geldzaken, verzekeringen, wonen, werken en school. Hoe ga je daar (of als ouder(s)/verzorger(s) mee om? Waar krijg je allemaal mee te maken?

Wil je meer weten over regelgeving, wettelijke verantwoordingen en rechten/plichten dan ben je welkom op deze bijeenkomst. 

Voor wie?

Voor ouders/verzorgers van een kind/jongere met een licht verstandelijke beperking/moeilijk lerend en/of met chronische aandoening of lichamelijke beperking.

Wanneer?

De themabijeenkomst is op dinsdagavond 14 nov. van 19.30-21.30 uur in het kantoor van MEE Brabant Noord, Dillehof 71, 4907BG Oosterhout

Kosten?

Deelnemen aan is gratis voor inwoners van de gemeente Oosterhout, Dongen, Altena, Geertruidenberg, Heusden en Loon op zand. Elke deelnemer ontvangt een gratis informatiegids.                                                                                                                                                           

       

Aanmelding/Informatie?

Je kunt je aanmelden/Informatie via het Servicebureau van MEE Brabant Noord: 0416-675500. Je kunt ook een email sturen aan: servicebureau.bn@meeplus.nl

Aanmelden kan t/m 10 nov.