🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

23 juni 2022

Niet verschijnen zonder bericht

Het is inmiddels een landelijk huisartsenprobleem: volle agenda’s, veel telefoontjes en te weinig personeel. Zomaar wat dingen die je waarschijnlijk niet voor het eerst hoort. Maar weet je dat jij ons daar een klein beetje bij kunt helpen?

Niet schrikken hoor, maar alleen al in de maand mei 2022 zijn er 51 afspraken verloren gegaan omdat er tijd voor iemand gereserveerd was maar deze persoon niet is geweest zonder zich af te melden. Dit is 17 uur per maand! Wij beseffen ons goed dat er graag andere mensen van deze plekken gebruik hadden gemaakt en dat vinden wij ontzettend jammer.

Daarom vragen wij je vriendelijk maar dringend de afspraak af te zeggen of te verzetten wanneer je deze niet door wilt laten gaan. Het liefst 24 uur van te voren. Iemand anders kan dan in jouw plaats ingepland worden.

Op advies van de Landelijke Huisartsen Vereniging hebben wij een ‘niet verschenen zonder bericht’ tarief ingevoerd. Er kan natuurlijk altijd sprake zijn van onmacht of een onvoorziene situatie, daarom ontvang je de eerste keer enkel een waarschuwing. Wanneer het vaker gebeurd zal je een factuur ontvangen per post. Deze zal je zorgverzekering niet vergoeden.

Je afspraak niet vergeten?

-Houdt bij het maken van de afspraak  papier en pen bij de hand, zo kun je de afspraak meteen opschrijven.

-Vraag aan de balie- assistente een afspraakbevestiging op papier.

- Je afspraak is inzichtelijk in jouw portaal MijnGezondheid.net of de MedGemak app. Je kunt dan al je afspraken inzien maar krijgt ook herinneringen via je mail.

Mocht dat niet zo zijn, vraag dan de assistente om hulp.

 

Super handig! Help jij mee?MijnGezondheid.net