🔎 Onze praktijk Mijn Portaal Ik heb spoed

Corona

Wat zijn de coronaregels in de praktijk?

Ondanks alle versoepelingen en de weerstand die we hebben opgebouwd met de vaccinaties moeten we blijven opletten en elkaar helpen zodat we elkaar niet besmetten. Het virus is er nog steeds. We vinden het fijn als je je nog steeds aan onderstaande adviezen houdt die de verspreiding van het virus aantoonbaar beperken.

- Was regelmatig je handen

- Hoest en nies in je elleboog

- Klachten? Blijf thuis en doe een test

- Houd bij voorkeur 1,5 meter afstand

- Kom maximaal 5 minuten voorafgaand aan je afspraak

- Bezoek zoveel mogelijk alléén de praktijk

Moet ik een mondkapje dragen in de praktijk?

Het is niet verplicht om in onze praktijk een mondkapje te dragen.  Heb je klachten maar is je zelftest negatief ? Dan vinden we het fijn als je een mondkapje draagt.

Wat is een prik tegen corona?

Een prik tegen corona maakt je weerstand tegen het coronavirus beter. Daardoor is het minder kans dat je ziek of ernstig ziek wordt door het virus. Coronavaccin zijn goedgekeurd door de Europese organisatie EMA die medicijnen keurt. Een coronavaccin is 60-80% effectief in het voorkomen van ziekte door coronavirus. Vanaf 12 jaar kun je het coronavaccin krijgen. Je kunt niet kiezen welke prik je krijgt, de overheid bepaalt dit. De coronaprikken zijn gratis.

Wat is een herhaalprik tegen corona?

Een herhaalprik tegen corona (ook wel 2de boosterprik genoemd) is een extra prik die 3 maanden na de laatste prik wordt toegediend. De herhaalprik verbetert de werking van eerdere vaccinatie(s).

Ik wil me laten vaccineren tegen corona

Je kunt op veel plekken zonder afspraak jouw coronavaccinatie(s) halen. Met een afspraak kan ook. Maak een afspraak voor vaccinatie bij een GGD-priklocatie in de buurt. Meer weten over vaccineren tegen corona? Kijk op coronavaccinatie.nl.


Maak hier online je afspraak
Kan ik een vaccinatie krijgen zonder afspraak?

Je kunt bij sommige GGD's terecht voor een vaccinatie zonder afspraak. Kijk hieronder voor de actuele beschikbare locaties in de buurt.


Prikken zonder afspraak
Wanneer ben ik aan de beurt voor een boostervaccinatie?

Iedereen van 18 jaar of ouder kan een (online) een afspraak maken voor de boosterprik.


Meer informatie over boostervaccinaties
Ik heb vragen over de vaccinatie tegen het coronavirus

Lees hier alles over vaccineren tegen het coronavirus.

Ik wil een vaccinatiebewijs

Wil je een bewijs van vaccinatie voor reizen of voor toegang tot activiteiten? Dan kun je terecht op de website CoronaCheck.nl of de app CoronaCheck op jouw smartphone. Je kunt daar zelf direct jouw vaccinatiebewijs regelen. Heb je hier hulp bij nodig, bel dan met de Rijksoverheid op 0031-247247247. Daar zitten mensen klaar om jou te helpen, ook als je geen computer hebt.


Regel hier je vaccinatiebewijs
Ik wil een bijwerking melden na vaccinatie

Meld hier een bijwerking.

Ik wil getest worden op het coronavirus

Bekijk hier alle informatie over het testen bij klachten of na contact met iemand met corona.

Quarantaine, hoe werkt dat?

Lees hier alles over quarantaine en isolatie.

Ik heb griepverschijnselen, wat moet ik doen?

Heb je klachten die passen bij corona? Of heb je contact gehad met een besmet persoon? Doe dan altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoef je geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Alleen specifieke doelgroepen kunnen zich nog laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld zorgmedewerkers of als je een herstelbewijs voor jouw reis nodig hebt.

Mijn kind heeft griepverschijnselen, wat moet ik doen?

Heeft je kind klachten die passen bij corona? Of is je kind in contact geweest met een besmet persoon? Doe dan een zelftest bij je kind. Bij een positieve zelftest hoef je geen bevestigingstest meer te doen bij de GGD. Bekijk hier tips hoe je je kind kunt helpen bij het afnemen van een zelftest.

UPDATE RONDOM CORONA - *16 december 2021
We houden de updates op de website goed bij zodat je geen telefonisch contact hoeft op te nemen met de assistente.
Onderstaande informatie is de informatie die bij ons bekend is.


Update, 16 december 2021

1. In gemeente Altena is de opkomst voor een corona vaccinatie in verschillende dorpen erg laag.

In Wijk en Aalburg en Veen is krap 65% van de mensen gevaccineerd tegen corona.
In samenspraak met de GGD is er nu een mogelijkheid dat je bij ons in de praktijk gevaccineerd kan worden.


Let op! Dit is niet voor de booster prik en alleen mogelijk als je patiënt bent in onze praktijk.
Mocht je hier gebruik van willen maken kun je contact opnemen met een van onze assistentes.

Wij hebben geen voorraad vaccins op de praktijk maar moeten wekelijks doorgeven hoeveel mensen er gaan komen. Het is daarom niet mogelijk om zonder afspraak bij ons binnen te lopen.2. Er is ons namens de GGD gevraagd een selectie aan te leveren van mensen binnen onze praktijk die:
- Niet mobiel genoeg zijn om de booster prik halen op een GGD locatie. Deze mensen worden in januari door de GGD thuis geprikt. Hier zijn zeer strenge regels vanuit de GGD voor opgesteld waarop wij geen invloed hebben.

- Mensen met het syndroom van Down

Wij zullen dat deze week in orde maken, daarna zal de GGD u oproepen.

Let op, niet mobiel betekent voor de GGD dat je het huis niet uit kunt.
Geen vervoer of (verre) afstand wordt niet gezien als indicatie voor de GGD om aan huis te komen.

Update 13 december, 2021

We probeerde mensen altijd te bellen na een melding van de GGD als iemand positief is getest op corona. We informeerden hoe hun gezondheid was en gaven adviezen maar door de vele besmettingen lukt dat helaas niet meer. Aangezien de meeste mensen gelukkig milde klachten hebben is het ook niet altijd noodzakelijk dat wij bellen.
Heb je Corona dan adviseren we je in de volgende situaties wel contact op te nemen als je; erg ziek voelt, langer dan 3 dagen koorts hebt boven de 39 graden; ernstig benauwd; bent zo slap bent dat je niet in staat bent om voor jezelf te zorgen.

Verder is bekend dat niet gevaccineerde mensen meer kans op ernstige complicaties hebben dan volledig gevaccineerde mensen. Indien je niet gevaccineerd bent verzoeken we je dat ook via een e-consult aan ons door te geven zodat wij je verder kunnen opvolgen.

Update 25 november, 2021

Op dit moment krijgen wij veel telefonische vragen over de boosterprik waar wij geen antwoord op kunnen geven. Dit verloopt via de GGD en niet via de huisarts. Via deze link vind je informatie hierover.
In de gemeente Altena zien wel veel oplopende coronabesmettingen. Mocht je corona gerelateerde klachten krijgen, blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Een sneltest (antigeentest) is niet voldoende. Indien je een afspraak hebt op de praktijk, verzoeken wij je om de afspraak telefonisch af te bellen.

Actuele informatie RIVM