🔎 Mijn Portaal Ik heb spoed

Zorgaanbod

Wij bieden je deskundige, vertrouwde hulp bij:
Advies voor een gezonde leefstijl

Als je gezonder wilt leven, dan kunnen wij je helpen met advies over voeding, beweging en andere zaken die je gezondheid verbeteren.


Aan de slag
Bevolkingsonderzoek Borst, Baarmoeder & Darm

Bevolkingsonderzoek Borstkanker

Vanaf 50 jaar tot je 75ste kun je meedoen aan het bevolkingsonderzoek borstkanker van de overheid. Je krijgt hier elke 3 jaar een uitnodiging voor. Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om borstkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken. De kans op een succesvolle behandeling is dan groter. Ook is vaak een minder ingrijpende behandeling nodig. Als je een uitnodiging hebt ontvangen, kun je zelf een afspraak maken, verzetten of afzeggen. Dit kun je doen via de afspraakmodule Mijn Bevolkingsonderzoek.  Deelname is gratis.


Meer informatie

Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Met het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker kijken we of vrouwen van 30 tot en met 60 jaar risico hebben op baarmoederhalskanker. Door er vroeg bij te zijn kan baarmoederhalskanker worden voorkomen. Vrouwen van 30 tot en met 60 jaar ontvangen iedere 5 jaar een uitnodiging. Je wordt uitgenodigd op basis van je geboortejaar. Je ontvangt jouw uitnodigingsbrief rond je verjaardag. Deelname is gratis.


Meer informatie

Bevolkingsonderzoek Darmkanker

Het bevolkingsonderzoek is bedoeld om darmkanker zo vroeg mogelijk te ontdekken, nog voordat mensen klachten hebben. Dat maakt de kans op een succesvolle behandeling groter. Met het bevolkingsonderzoek darmkanker wordt er onderzocht of er bloed in je ontlasting zit. Deze ontlastingstest kun je zelf doen. Als er bloed wordt gevonden zal er extra onderzoek plaatsvinden om te weten te komen waar het bloed vandaan komt. Mannen en vrouwen van 55 tot en met 75 jaar ontvangen elke 2 jaar automatisch een uitnodiging. Deelname is gratis.


Meer informatie
Bloedafname & labonderzoek

Je kunt dagelijks terecht voor het afnemen van bloed voor bloedonderzoek. Je kunt bloed laten prikken in het ziekenhuis of bij een priklocatie in de buurt. Zo kun je dicht bij huis bloed af laten nemen. Is een bloedafname aan huis nodig? Dit is alleen mogelijk met goedkeuring van de huisarts. Heb je een doorverwijzing om bloed te laten prikken? Maak dan eenvoudig online een afspraak en plan je afspraak wanneer het jou uitkomt!


Maak online een afspraak
Cardiovasculair risico spreekuur

Omdat preventie van hart- en vaatziekte steeds belangrijker wordt, hebben we een cardiovasculair risicospreekuur. Iedereen die extra risico loopt op een hart- en vaatziekte of al een hart- of vaatziekte heeft doorgemaakt komt hiervoor in aanmerking. Je wordt automatisch opgeroepen via een oproepbrief in je geboortemaand. Je kunt dan na het bloedprikken een afspraak maken bij de assistente of praktijkondersteuner.

Chronische ziekten

Je kunt voor begeleiding van suikerziekte, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterol, astma en COPD, stoppen met roken en afvallen terecht bij de praktijkondersteuners van de huisarts (POH). Dit zijn gespecialiseerde medewerkers die de huisarts ondersteunen bij de zorg voor mensen met een chronische ziekte.

Huisartsenzorg (regulier)

Bij ons kun je terecht voor verschillende spreekuren. Je kunt eenvoudig online een afspraak maken via jouw portaal. Wist je ook dat je voor kleinere behandelingen, vragen of ondersteuning terecht kunt op de spreekuren van de assistentes of de praktijkondersteuners?

Huisbezoek

Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek kritisch te kijken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.


Voor het aanvragen van een huisbezoek bel je in de ochtend naar 0416 691 260. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Heeft je huisbezoek spoed? Toets dan 1 in bij het menu als je de assistente belt.

Kleine chirurgische ingrepen

Bij ons kun je terecht voor kleine chirurgische verrichtingen zoals het hechten van verwondingen, het verwijderen van bijvoorbeeld moedervlekken, steelwratten, talgklieren of vetbulten.

Levenseinde / behandelwensen

Als je een zwakke gezondheid hebt, heb je meer kans om ernstig ziek te worden en te overlijden door ziekten. Bijvoorbeeld bij hartproblemen, een longziekte, kanker, dementie of ouderdomsklachten. Het is goed om na te denken over wat jouw wensen zijn als je erg ziek wordt en kunt overlijden. Misschien heb je hier al over nagedacht. Bijvoorbeeld of je nog naar een ziekenhuis wilt als je erg ziek wordt. En of je wel of niet gereanimeerd wilt worden. Vertel het aan jouw naasten en je huisarts. Geef jouw huisarts ook een wilsverklaring als je deze hebt. Klik hier voor meer informatie over ‘wilsverklaringen’ of gebruik de keuzehulp met informatie.


Ga naar keuzehulp
Ouderenzorg

Wij vinden de zorgen voor onze oudere patiënten erg belangrijk omdat met het vorderen van de leeftijd de kwetsbaarheid toe kan nemen. Om dit te beoordelen benaderen wij via onze praktijkondersteuners zelfstandig wonende ouderen met een vragenlijst. Hiermee willen wij bereiken dat ouderen zo gezond mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wij werken nauw samen met de thuiszorg en hebben regelmatig overleg met een specialist ouderengeneeskunde.

Reizigersvaccinaties formulier

In de praktijk geven we reisvaccinatie advies. Tijdens een reisadviesconsult bepalen we wat de risico’s zijn, afhankelijk van de bestemming, het soort reis en je persoonlijke omstandigheden zoals zwangerschap of medicijngebruik. Op basis van deze informatie krijg je een persoonlijk advies over vaccinaties, malariatabletten, maatregelen tegen diarree, muggenbeten en andere leefregels.

Prostaatonderzoek

Prostaatkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker bij oudere mannen. Ongeveer 4 van de 10 mannen krijgen prostaatkanker. De meeste mannen die prostaatkanker krijgen, zijn tussen 60 en 85 jaar oud.


Testen op prostaatkanker kan met een PSA-test. PSA is een eiwit dat in het bloed voorkomt. Het wordt door het klierweefsel van de prostaat gemaakt. Met een bloedonderzoek naar PSA-waarde zie je hoeveel van dit eiwit in jouw bloed zit. Een PSA-test heeft voor- en nadelen. Je weet na deze test niet of je wel of geen prostaatkanker hebt. De meeste prostaatkankers groeien langzaam. Ze veroorzaken meestal geen klachten. Je kunt via de link onderaan dit bericht een keuzehulp invullen waarbij je het advies krijgt wel of niet jouw PSA te laten prikken.


Een prostaatonderzoek is een onderzoek dat eerst door de huisarts  wordt verricht. Als er aanleiding voor is zal de uroloog verder onderzoek doen. Hoe jouw prostaat wordt onderzocht is afhankelijk van het soort klachten dat je hebt.


1 op de 10 mannen met prostaatkanker krijgt op den duur klachten door de kanker, zoals:

-        botpijnen in rug of heup (door uitzaaiingen van de prostaatkanker)

-        minder eetlust

-        een ziek gevoel


Meer informatie
Psychische klachten

Je kunt met psychische klachten zoals angst en depressieve klachten, burn-out, slaapproblemen, relatieproblemen, stress en spanningsklachten terecht bij onze praktijkondersteuner voor psychologische ondersteuning (POH-GGZ).

Spiraal en implanon

In onze praktijk kun je terecht voor het plaatsen van een hormoonspiraal, koperspiraal en implanon. Niet alle huisartsen in onze praktijk plaatsen spiralen of implanons. Het kan dus zijn dat het plaatsen niet door je eigen huisarts gebeurd. Om de vorm van anticonceptie te bespreken kun je contact opnemen met de assistente. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende vormen van anticonceptie.


Informatie over anticonceptie
Totaalaanbod bloeddruk en leefstijl

Totaalaanbod bloeddruk en leefstijl is een programma in samenwerking met de huisarts voor mensen met een verhoogde bloeddruk. Dit programma bestaat uit 3 onderdelen: bijeenkomsten met de leefstijlcoach, zelf bloeddruk meten en doorgeven aan de praktijkondersteuner en het volgen van online leefstijlmodules.


Meer informatie
Urine onderzoek

Wil je urine laten onderzoeken bij plasklachten (mictieklachten)? Dat kan! Je kunt het beste ochtendurine opvangen en dit voor 11.00 uur bij de balie assistente inleveren.

Reisadvies tarieven
Regulier consult: €25,-
Kinderen t/m 17 jaar: €12,50
Gezinsconsult (twee ouders en 1 of meer kinderen óf één ouder en 2 of meer kinderen): €50,-
Vervolg consult: €12,50
Malaria recept: €7,95
Vaccinatie boekje: €8,70
Stempels: inbegrepen bij consult
Groepsconsult: op aanvraag

Wij verzoeken dit bedrag via pin te betalen na het reisadviesconsult. De kosten die wij bij je in rekening brengen staan los van de vaccinatiekosten die je bij de apotheek dient te betalen. Zie hieronder in de tabel de geschatte kosten van de vaccinaties en/of medicatie voor een volwassenen.

Geschatte vaccinatie en medicatiekosten

Hepatitis A: €49,50
Hepatitis B: €45,87
Hepatitis A en B: €56,68
DTP: €26,98
BMR: €35,25
Buiktyfus: €32,17
Meninggococcen: €60,82
Rabies: €67,05
Tekenencephalitis: €57,19
Malaria tabletten:
Malarone 12 stuks: €39,00
Lariam 8 stuks: €39,98
Gele koorts: deze vaccinatie geven wij niet, hiervoor dient u contact op te nemen met de GGD of traveldocter.
Rijbewijskeuring
Op dit moment is het niet mogelijk om bij ons een afspraak te maken voor een rijbewijskeuring 75+. Je staat vrij om zelf een andere keuringsinstantie te kiezen waarbij je de keuring kunt laten uitvoeren. Een mogelijkheid is regelzorg.nl

regelzorg.nl
Echo spreekuur
Voor een echo niet naar het ziekenhuis, maar gewoon naar de huisarts. Dat is in veel gevallen bij ons mogelijk. Echografie is een volkomen pijnloos en onschadelijk onderzoek. Met behulp van geluidsgolven worden afbeeldingen gemaakt van de te onderzoeken organen. Deze afbeeldingen geven informatie over de vorm, de structuur en de ligging van de organen. Een echo duurt meestal niet langer dan twintig minuten. In huisartsenpraktijk Wijk en Aalburg is dokter Wensink gespecialiseerd in echografie.

Meer informatie over echografie
Vasectomie / sterilisatie man
Een sterilisatie is een relatief kleine chirurgische ingreep waarbij een deel (1-2 centimeter) van de beide zaadleiders wordt verwijderd. Hierdoor is het niet meer mogelijk dat zaadcellen via het sperma het lichaam kunnen verlaten. Bevruchting en zwangerschap worden zo onmogelijk gemaakt. Het betreft een definitieve ingreep. Vasectomie is een zeer effectieve manier van anticonceptie voor (echt)paren met een voltooid gezin.

Deze ingreep wordt bij ons op de huisartsenpraktijk uitgevoerd en is ook mogelijk voor patiënten die niet bij ons zijn ingeschreven.
Vooraf wordt altijd een intake gesprek gepland met je behandelend huisarts. Dokter Wensink en Dokter Zondag zijn erg ervaren in deze behandeling, soms zal er een huisarts in opleiding met hen meekijken. Neem contact op met de assistente om een afspraak in te plannen.

Meer informatie over sterilisatie bij de man
Doktersassistente
De doktersassistenten hebben een belangrijke functie in de huisartsenpraktijk. Zij zijn het eerste aanspreekpunt. Naar aanleiding van een (telefonische) intake kan de assistente je adviseren en/of in overleg met jou een afspraak maken op het spreekuur van de huisarts. De intake is belangrijk voor een goede doorverwijzing naar een arts of andere zorgverlener. Dit houdt in dat de assistent vragen stelt over je klachten om te kunnen inschatten hoe jij het beste geholpen kunt worden. En hoe lang je nodig hebt. Op deze wijze kunnen de spreekuren beter ingepland worden. De doktersassistent heeft ook een eigen spreekuur, waar je op afspraak terecht kunt voor onder andere bloeddruk meten, bloedsuiker en CRP meten, wonden verbinden, uitstrijkjes en oren uitspuiten, gehoortest, hartfilmpje maken en urinecontrole.
Urine onderzoek
Wil je urine laten onderzoeken bij mictie klachten? Dat kan! Je kunt het beste ochtend urine opvangen en dit voor 10.00 uur bij de balie assistente inleveren. Je kunt thuis alvast onderstaand formulier invullen, dit scheelt tijd en privacy gevoelige vragen bij de assistente.

Formulier urine onderzoek
Verpleegkundig specialist
Een verpleegkundig specialist (VS) is een relatief nieuwe beroepsgroep die verpleegkundige handelingen met medisch technische handelingen combineert. Om te kunnen werken als VS moet je een geaccrediteerde masteropleiding hebben behaald. Bij een VS kom je voor enkelvoudige klachten zoals een plekje op de huid, pijn aan jouw enkel of keel-neus-oor klachten. Zij is volledig bekwaam en bevoegd om spreekuren te doen en medische handelingen te verrichten. Dit alles doet zij onder supervisie van de arts.

Op dit moment leiden wij twee verpleegkundig specialisten op, Anja Timmermans en Giselle Baars, onze praktijkondersteuner, zijn de opleiding verpleegkundig specialist gestart. Giselle is gestopt met haar huidige werkzaamheden zoals mensen begeleiden van mensen met diabetes mellitus. Wondzorg is wel nog steeds één van haar specialisaties.
Jeugdconsulten bij de huisarts
Een jeugdconsulent is een medewerker van Gemeente Altena. In onze praktijk is Jacqueline Koch jeugdconsulent, zij kan advies gegeven over psychische en sociale problemen bij jongeren en opvoedvragen.

Ben je een jongere? Of ben je een ouder? De jeugdconsulent biedt je een luisterend oor en helpt je graag verder bij vragen of zorgen over:

- Welzijn thuis of op school;
- Sociale contacten (bijvoorbeeld het hebben van verkeerde of helemaal geen vrienden);
- Game-, en/of een andere verslaving;
- Concentratie en studeren;
- Ontwikkeling, vergeleken met andere jongeren;
- (symptomen van) ADHD, autisme, hoog sensitiviteit of hoogbegaafdheid; psychische welzijn.

De jeugdconsulent kan zelf een paar gesprekken met jou of jouw kind hebben. Als het nodig is, kijk je samen naar de mogelijkheden voor professionele en specialistische hulp en ondersteuning. De jeugdconsulent houdt spreekuren op dinsdagmiddag in het voormalige gemeentehuis van Wijk en Aalburg, Grote Kerkstraat 32. Informeer gerust bij de huisarts, assistente of poh-ggz.
Waarnemend huisarts
Een waarnemend huisarts is iemand die door een praktijk houdende huisarts wordt ingezet om hem/haar te vervangen, op de huisartsenpost of eigen praktijk.

Wanneer je gezondheidsklachten hebt, kun je een afspraak maken bij een huisarts. De huisarts kan jouw klacht beoordelen, zo nodig medicatie voorschrijven en je eventueel verwijzen naar een andere zorgverlener.
Het beste is om bij één huisarts te blijven met dezelfde klacht en niet te switchen naar een andere arts.
Huisarts in opleiding
Ieder jaar heeft onze praktijk een huisarts in opleiding. Hij/zij komt van de Radboud universiteit in Nijmegen en valt onder supervisie van Dr. Tjan.
Een huisarts in opleiding is al afgestudeerd als basis arts en volgt nu de opleiding tot huisarts. De huisarts in opleiding houdt net zoals alle andere huisartsen spreekuren en rijdt daarnaast rond voor visites.