🔎 Mijn Portaal Ik heb spoed

Afspraak

Ik heb nu een huisarts nodig, wat moet ik doen?

In een levensbedreigende situatie bel je direct 112. Niet levensbedreigend, wel spoed? Je kunt ons bereiken op 0416 691 260. Buiten de openingstijden van onze praktijk staat  de huisartsenpost voor je klaar, te bereiken op 088 876 5050.

Op welke manier(en) kan ik een afspraak maken?

Je kunt online direct een afspraak maken via jouw portaal. Twijfel je of je wel een afspraak nodig hebt? Vraag het online aan je huisarts of gebruik de keuzehulp 'moet ik naar de dokter?' en krijg direct antwoord op je vraag! Wil je liever de assistente aan de lijn? Bel 0416 691 260.

Ik wil mijn huisarts online een bericht sturen

Heb je een vraag voor je huisarts? Stel je vraag heel eenvoudig online via jouw portaal. Je kunt ook eenvoudig foto’s of documenten meesturen. Dit gebeurt op een beveiligde manier. Je ontvangt op werkdagen binnen 48 uur  antwoord.

Ik wil graag een huisbezoek aanvragen

Het kan voorkomen dat je klachten zodanig zijn dat je niet naar de praktijk kunt komen voor het spreekuur. Wij bezoeken dagelijks patiënten die fysiek niet in staat zijn om zelfstandig dan wel met begeleiding naar onze praktijk te komen. We willen je dringend vragen om bij het aanvragen van een huisbezoek kritisch te kijken of een huisbezoek echt nodig is. Een huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar de praktijk te komen.


Je kunt een huisbezoek alleen telefonisch aanvragen via 0416 691 260. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek nodig is. Heeft je huisbezoek spoed? Toets dan 1 in bij het menu als je de assistente belt.

Kan ik beeldbellen met mijn huisarts?

Jazeker! Dit kan met je eigen huisarts of praktijkondersteuner. Je kunt hiervoor een belafspraak maken met de assistente op 0416 691 260. Zorg je wel voor een goede verbinding en voldoende privacy?

Is er ook een telefonisch spreekuur?

Voor eenvoudige en korte vragen kun je gebruik maken van het telefonisch spreekuur. Hiervoor bel je bij voorkeur ’s ochtends tussen 08.00 en 10.00 uur met de assistente via 0416 691 260. De huisarts belt je terug. Blijf telefonisch bereikbaar. Meestal kan de vraag ook online beantwoord worden. We adviseren om je vraag eenvoudig via jouw portaal te stellen en de huisarts zal deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Hoe kan ik mijn bezoek aan de huisarts voorbereiden?

Of je nu een online afspraak hebt of naar de huisarts gaat, zorg dat je altijd voorbereidt bent zodat de huisarts je beter kan helpen. Handig is om het op te schrijven. Vertel kort en duidelijk wat je klacht is. Lees het voor je afspraak nog even door. Schiet je nog iets anders te binnen? Schrijf het erbij! Houd het bij de hand tijdens de afspraak en noteer de antwoorden van de huisarts. Zo kun je het later makkelijk teruglezen. Of bekijk vooraf jouw dossier in je portaal voor meer informatie.


Voor afspraken met de praktijkondersteuner maken we soms gebruik van vragenlijsten. Als de vragenlijsten gebruikt worden krijg je die vooraf aan de afspraak toegestuurd. Vul deze lijst vooraf in zodat dit tijdens het consult besproken kan worden.

Wanneer moet ik contact opnemen bij een moedervlek?

Moedervlekken ontstaan door een ophoping van een bruine kleurstof in de huid. Ze kunnen verschillende vormen en grootte aannemen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld vlak, hobbelig, rond of ovaal zijn. Moedervlekken kunnen geen kwaad en geven over het algemeen geen klachten.


In sommige gevallen kan er een afwijkende moedervlek ontstaan wat een voorteken kan zijn van huidkanker. Je neemt contact met ons op als:

-        de moedervlek geen onafgebroken kleur of vorm heeft

-        de moedervlek kleuren bevat als blauw, rood, wit of zwart

-        de moedervlek 6 millimeter of groter is

-        de moedervlek ineens veranderd van vorm, dikte, grote en kleur

-        de moedervlek jeukt

-        de moedervlek bloed

-        er zweertjes of korstjes op je moedervlek komen


Klik hier voor meer informatie over moedervlekken of neem contact op met de huisarts.

Ik wil me laten vaccineren voor een reis

Bij ons in de praktijk kun je terecht voor  advies over reisvaccinaties. Tijdens een reisadviesconsult bepalen we wat de risico’s zijn, afhankelijk van de bestemming, het soort reis en je persoonlijke omstandigheden zoals zwangerschap of medicijngebruik. Op basis van deze informatie krijg je een persoonlijk advies over vaccinaties, malariatabletten, maatregelen tegen diarree, muggenbeten en andere leefregels.


Het reisadvies omvat: het uitzoeken, voorbereiden en uitschrijven van eventuele recepten en een consult bij de assistente. Het consult bestaat uit het geven van algemene informatie, het toedienen van injectie(s) en het uitreiken van foldermateriaal. Om je een goed en verantwoord reisadvies te geven, verzoeken wij je een formulier in te vullen. We nemen binnen 5 werkdagen contact met je op.


Ga naar formulier
Waarom vraagt de assistente waarom ik een afspraak met de huisarts wil maken?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van jouw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van jouw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met jouw informatie om te gaan.

Kan ik een afspraak ook online inplannen?
Helaas staat deze functie op dit moment uit vanwege COVID-19. Er komen bij ons veel kwetsbare mensen in de praktijk en wij proberen een zo veilig mogelijke omgeving te creëren. Als er online afspraken worden gepland hebben wij er geen zicht op of diegene corona gerelateerde klachten heeft. Zodra er een functionaliteit komt waarbij deze vragen worden gesteld tijdens het maken van een online afspraak zullen wij deze mogelijkheid uiteraard weer aanzetten.
Ik heb een wratje die ik weg wil laten halen, kan dat bij de huisarts?
Wratten zijn knobbeltjes die ruw en hard aanvoelen. Soms zien ze er een beetje bloemkoolachtig uit. Ze komen vooral voor op handen en voeten. Wratten worden veroorzaakt door een virus, het humaan papillomavirus. Wratten kunnen geen kwaad en hoeven alleen behandeld te worden als je er veel last van hebt. Wratten verdwijnen meestal vanzelf zonder littekens. Als je weinig last hebt van de wratten kun je het beste afwachten en niets doen. Heb je veel last van je wratten, zoals pijn of irritatie? Dan kun je telefonisch een afspraak maken voor een behandeling via 0416-691260.

Klik hier voor meer informatie over wratten
Ik wil een psycholoog spreken
Als je voelt dat er iets speelt waar je niet uitkomt, is het goed om hulp te zoeken. Je kunt je vraag of zorg aan ons voorleggen door telefonisch een afspraak te maken bij de assistente. We bekijken samen met jou wat er speelt en zorgen ervoor dat jij gepaste hulp krijgt.

Sinds een aantal jaar hebben we in onze praktijk de praktijkondersteuner GGZ. Zij ondersteunen in de psychische zorgverlening. Bij psychische klachten zoals somberheid, angsten, burn-out of rouwverwerkingsproblemen kun je een afspraak maken bij een van de praktijkondersteuners GGZ. Je hoeft hiervoor niet eerst een afspraak te maken bij de huisarts. Indien nodig zal de praktijkondersteuner GGZ altijd overleggen met de huisarts.

De praktijkondersteuner GGZ zal met jou een intakegesprek voeren en nagaan waar je last van hebt. Op basis van dit gesprek zal, in overleg met jou, bekeken worden of dat je naar bijvoorbeeld een psycholoog of maatschappelijk werker wordt doorverwezen of dat zij samen met jou ondersteunende gesprekken aangaan om de klachten te verminderen.
Kan ik ook voor iemand anders een afspraak maken?
Een gevolg van de nieuwe privacywet AVG is dat patiënten uitsluitend voor zichzelf en/of kinderen tot 16 jaar een afspraak kunnen maken, medicatie kunnen bestellen of medische gegevens kunnen ophalen. Omdat dit in sommige gevallen voor problemen kan zorgen kunt u iemand laten machtigen. Dit kan telefonisch, per e-mail of op papier bij de doktersassistente. Denk eraan dat u een geldig legitimatiebewijs meeneemt, zodat wij de identiteit kunnen verifiëren.

Zonder machtigingsformulier is het dus niet mogelijk om voor iemand anders bijvoorbeeld herhaalmedicatie te bestellen of een afspraak te maken.
Kan ik een echo laten maken bij de huisartsenpraktijk?
Jazeker! Dat is één van onze fijne specialismen. . Echografie is een volkomen pijnloos en onschadelijk onderzoek. Met behulp van geluidsgolven worden afbeeldingen gemaakt van de te onderzoeken organen. Deze afbeeldingen geven informatie over de vorm, de structuur en de ligging van de organen. Een echo duurt meestal niet langer dan twintig minuten. In huisartsenpraktijk Wijk en Aalburg is dokter Wensink gespecialiseerd in echografie. Hij doet dit op verwijzing van een huisarts.

Meer informatie over echografie
Ik wil graag mijn urine laten onderzoeken
Heb je plasklachten zoals pijn bij het plassen, bloed in de urine, vaak plassen met bijvoorbeeld koorts? Je kunt dan iedere werkdag tot 10.00 uur je ochtend urine inleveren bij de balie assistente. Wij kijken dit dan voor je na in overleg met een huisarts. Je kunt thuis alvast bijbehorend intake formulier uitprinten en invullen, dit scheelt tijd en privacy gevoelige vragen aan de balie of telefoon.

Formulier urine onderzoek